top of page

COMPUTERSPIL

LAV DIT EGET

FORMÅL At få et indblik i og bevidsthed om, hvad der gør et underholdende og spændende computerspil.

MÅL Du kan skabe dit eget computerspil.

 

 

I dette forløb skal vi lege! Men som med (stort set) alt andet skal vi lige arbejde lidt før vi kan nyde legen. Men heldigvis er arbejdet i dette forløb også en slags leg - en leg, der går ud på at skabe et sjovt, udfordrende, indvolverende og måske endda lærerigt computerspil.

Vi begynder i det små, men relativt simple spil. Men det betyder naturligvis ikke, at de ikke kan være både sjove, udfordrende osv. Sidenhen bevæger vi os over i lidt mere avancerede spil, men bare rolig, der er lavet virkelig gode udviklingsværktøjer til formålet, som tager os i hånden hele vejen uden at det dog bliver en spændetrøje, for hvis vi har lyst kan vi også bryde ud af rammerne og kode selv!

Vi begynder som sagt simpelt med Makecode's Arcade. Derefter tager vi forbi Steam, hvor Google har lagt deres Game Builder-platform op helt gratis. Det kræver en Steam-konto, men den er heldigvis helt gratis. Skulle der være større lyst til at arbejde med Crey, er dette også en mulighed.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
arcade_makecode.png
crey.png
iwannamaker.png
scratch.png
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

YDERLIGERE RESSOURCER

RetroPieWebsiteLogo.png
bottom of page