top of page

BILLEDREDIGERING

FORBEDRING/FORVANSKNING?

FORMÅL  Gøre dig i stand til at redigere eksisterende billeder (egne eller andres).

MÅL  Du kan ved hjælp af diverse digitale værktøjer redigere billeder og grafik, så de passer til det formål, du ønsker at benytte det i .

Redigering lyder pænere end manipulation, men grundlæggende er billedredigering og billedmanipulation det samme og det er væsentligt at forstå, at redigering/manipulation af billeder er allestedsnærværende i dag. Mange - måske oven i købet størstedelen - af de billeder, vi ser både on- og offline er redigerede. Der er naturligvis mange forskellige årsager til, at man redigerer et billede.

Herunder er beskrivelsen af billedmanipulation sakset fra den danske del af Wikipedia. Den giver et fint og kort indtryk af, hvad vi taler om:

Fra Wikipedia

Billedmanipulation er som ordet antyder manipulation (ændring) af billeder. Med moderne computerteknologi er det nemt at lave utroligt overbevisende billeder.

Billedmanipulation kan anvendes til flere formål. Billedmanipulation kan benyttes til eksempelvis at fjerne "røde øjne" på portrætter eller til at få billeder til at fremstå mere skarpt eller fjerne distraherende objekter. Langt de fleste professionelle billeder er i dag manipuleret ved hjælp af et billedbehandlingsprogram som eksempelvis Photoshop.

Billedmanipulation kan dog også anvendes i forsøget på at lade et billede dokumentere en bestemt faktum eller at underbygge en mere eller mindre urigtig opfattelse. Billedmanipulation har fra tidligt i fotografiets historie været en hyppigt benyttet metode til at misinformere om faktiske forhold. Kendte eksempler er Nazi-Tysklands og Sovjetunionens mere eller mindre vellykkede propagandabilleder, men billedmanipulation benyttes den dag i dag ofte til propagandaformål."

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Billedmanipulation

dt.jpg
pk.jpg
20120718-080517.jpg
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
pixlr.png
gimp.png
Skærmbillede 2019-01-11 kl. 08.44.00.png
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
bottom of page